luni, 6 decembrie 2010

Calatoriile in strainatate : o inevitabila renastere (Partea intai)


Calatoriile in strainatate : o inevitabila renastere (Partea intai)

Anul trecut , in perioada 31 iulie- 15 august am avut parte de o experienta unica in viata mea: am facut primul meu circuit al Europei intr-o excursie organizata de profesoara mea de geografie. In aceasta perioada am descoperit mult mai multe lucruri decat mi-as fi imaginat vreodata ca voi putea intr-un timp asa scurt.
Intai de toate sa incep cu locul care avea sa fie destinatia finala a calatoriei : Londra  , Marea Britanie.Acesta e unul din locurile in care visam sa ajung de  mic, deoarece eram curios sa vad cum gandesc oamenii din vestul Europei in comparative cu noi. Intr-adevar , diferenta a fost vizibila in toate aspectele vietii.
Harta care am pus-o la inceputul articolului reprezinta orasele prin care am fost. Asa ca in total am parcurs o distanta de aproximativ  3000-4000 KM dus-intors, dar cu siguranta a meritat. Am calatorit toata perioada cu autocarul , asa ca am avut ocazia sa vad fiecare aspect al tarii respective in detaliu : oameni, locuri , infrastructura etc..
Pot spune ca aceasta calatorie mi-a schimbat radical viata si viziunea despre lume, pentru ca din fiecare aventura  pe care ti-o ofera viata aduce cu ea surprize si situatii in care evoluezi inevitabil, asta bineinteles daca le accepti. Eu am invatat sa fiu dramuit cu banii , sa cheltui cu cap, si sa ma descurc cu putina hrana. O sa iti explic cum am procedat in partile urmatoare ale acestui articol, dar pana atunci sa o luam cu inceputul.
Plecarea a avut loc din Braila la ora 17:30, dupa ce se facuse prezenta si dupa ce au fost incarcate bagajele. Pot spune ca pana la Arad la vama Nadlag nu s-a intamplat nimic spectaculos, cateva opriri, am facut facut cunostinta intre noi, apoi am dormit cateva ore pentru ca dejea se facuse noapte.  M-am trezit cu cateva ore inainte sa ajungem la vama, iar dupa controlul actelor am pornit la drum spre Europa.
Am folosit expresia „spre Europa” pentru faptul ca am vizitat 9 tari , care constituie o importanta parte din economia Europei . Tarile in care am fost sunt urmatoarele: Ungaria, Slovacia , Austria, Luxemburg, Olanda , Belgia , Franta , Marea Britanie si Republica Ceha.
Vizitand aceste locuri, am renuntat la multe prejudecati , si pot confirma faptul ca atunci cand experimentezi si vezi lucruri pe care altii doar ti le povestesc sau presupun ca ei insisi le-au experimentat, vei avea un soc care te va patrunde: Foarte putine lucruri coincid cu povestirile lor.
Prima remarcare pe care am avut-o e ca iesind din Romania si intrand in inima Europei, incepe sa se schimbe peisajul, vegetatia se indeseste, infrastructura e mult mai dezvoltata, iar lumea e mai civilizata , iar oamenii au un nivel de trai mai ridicat.
Acest lucru l-am observat chiar de la intrare in Ungaria. Si asta a fost inceputul unui intreg sir de intamplari si peripetii care m-au facut sa afirm cu tarie „Da, se merita sa vezi lumea si sa explorezi constant noi laturi ale vietii”.
In urmatoarele parti ale articolului iti voi detalia experientele perecue in fiecare tara in parte. Pana atunci nu rata nicio ocazie pe care ti-o ofera viata pentru a explora
Cu respect ,
Stefan Dragu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu