luni, 6 decembrie 2010

Reprimarea. In curand va fi drama vietii tale!


Reprimarea. In curand va fi drama vietii tale!
Da, ai auzit bine ,drama vietii tale. Acest cuvant care pare a fi sinonim cu autocontrolul, iti va aduce mari deziluzii si dezamagiri in viata. Sunt convins ca incepand din copilarie , ai fost bombardat de mii de „sfaturi” despre cum ar trebui sa fii si cum ar trebui sa-ti traiesti viata.
Iti par cunoscute sfaturile si conditionarile precum: „mergi la scoala , invata bine, ia note mari, si ia-ti o slujba SIGURA” sau „fii cuminte ca doar asa o sa ajungi departe”. Ei bine, sunt convins ca multi dintre voi, la fel ca si mine ati urmat aceste „indemnuri” pentru a avea o viata implinita, dar ati avut un soc, dorintele celor din jur nu coincideau DELOC cu dorintele tale , care privesc viata si ceea ce vroiai tu sa devii.
Asa ca multi aleg sa ramana in nefericire si rutina , fiind convinsi ca o viata mai buna nu este posibila pentru ei. Aceste concluzii le-au tras din cauza ca au ascultat mai tot timpul de cei mai in varsta care teoretic ar fi avut mai multa experienta de viata, dar au fost atat de cuprinsi de val in cat sa se uite la viata celor care le dadeau „lectiile” de viata.
In primii ani de viata si eu am ascultatde sfaturile cunoscutilor, asa ca zis si facut. Am fost la scoala am luat calificative si note foarte mari pana in clasa a opta, fiind convins ca voi ajunge foarte departe urmand acest drum. Insa efectele n-au intarziat sa apara, am devenit izolat, nu stiam sa-mi fac prieteni, pentru ca mi se parea ca imi micsorez sansele de succes daca ies in oras sau daca ies din tipare. Cea mai mare dezamagirea am avut-o cand am vazut ca, desi invatam pe rupte nu aveam parte de rezultatele promise, iar cei care nu se straduiau MULT mai putin ca mine , erau mult mai detasati , aveau un grup de prieteni cu care se distrau pe cinste.
Toate nemultumirile acestea si multe altele , m-au facut sa zic STOP si sa imi caut propriul drum in viata. Am renuntat incetul cu incetul la conceptii precum „daca risti ai sanse foarte mari sa pierzi” sau „daca nu te tii de scoala vei ajunge un nimeni fara niciun ban in buzunar”. Ei bine, afla ca opt din cei mai bogati 10 oameni ai planetei  nici macar nu au o facultate TERMINATA, totusi au ajuns sa detina monopolul in domeniile lor de activitate si sa contruiasca copanii care obtin sute de milioane de dolari profit anual. Spre exemplu Microsoft sau Apple,despre care toata lumea stie ce impact au asupra economiei mondiale.
Conditionarile apar insa chiar din copilarie, cand ii se spune copilulu ”fii ascultator”. In momentul acela incepe sa isi vinda individualitatea  , in schimbul respectabilitatii care ti-o ofera societatea atunci cand devii un cetatean model si te integrezi perfect in multime. Singurul beneficiu care ti-l aduce societatea, este acela ca vei simti ca faci parte dintr-o mare familie care n-are insa niciun ideal.
Asta reprezinta una din marile capcane intocmite vreodata, deoarece nu vei reusi NICIODATA sa te dezvolti personal si sa ajungi sa te cunosti pe tine si sa fii mandru pentru ceea ce esti si realizezi. Uita-te in jurul tau si spune-mi sincer : Cati oameni vezi ca sunt cu adevarat fericiti de viata pe care o traiesc , de relatia pe care o au si de modul in care isi castiga existenta?
Personal nu am vazut foarte multi, dar am vazut. Cei de care spun ca sunt impliniti, sunt cei care si-au urmat drumul pe care au simtit ca trebuie sa-l urmeze fara a tine cont de parerea celor din jur. Tine minte asta e primul pas pentru a-ti urma visul si vocatia; Sa nu tii cont niciodata de parerile celor din jur, care te vor impiedica sa-ti atingi scopurile, pentru ca daca le dai crezare, te vei  alege cu un respec aparent di partea lor „ce ascultator e, ce masina frumoasa are si ce norocos e ca are o slujba stabila”, iar in sufletul tau vei simti o adanca frustrare ca ai fi putut realiza MULT mai multe lucruri daca nu te-ai fi luat dupa ce au zis cei din jur.
Crede-ma asta e cea mai mare frustrare din lume sa stii ca poti realiza lucruri marete si ca nu o faci. Din aceasta cauza exista criza varstei de mijloc la barbati , pentru ca si-a reprimat in viata dorintele care intr-adevar veneau din adancul fiintei lor care era totalmente sincera  cu ei ,, si au ascultat de parerile celor din jur. Astfel, ajung la 40 de ani destul de slabiti, deoarece doar atunci cand iti urmezi vocatia esti plin de energie si determinare, si cad in depresie cand vad la cate sanse au dat cu piciorul si  mai ales sunt constienti ca ar fi putut fi intradevar grozavi , facand doar ce le place, si cu adevarat fericiti.
Acum , indiferent de varsta pe care o ai este inutil sa regreti trecutul, pentru ca e doar o amintire, DAR e datoria ta sfanta fata de tine insuti sa te descoperi cu adevarat si sa faci doar ceea ce-ti place, pentru a fi cu adevarat implinit.
Gandeste-te ca multi oameni isi neaga adevaratul suflet si fac totul impotriva firii, ramanant mediocrii si nefericiti.Multi oameni care aveau spre exemplu inclinatii artistice si-au negat talentul , alegand alte profesii care nu li se potrivesc .Aceasta alegere a avut pentru ei o singura consecinta, au ramas mediocrii si fara perspctiva.
In ciuda acestor lucruri, niciodata nu e prea tarziu sa te descoperi si sa imbratisezi viata care te defineste, dar nu amana momentul.Cu cat amani momentul va fi mult mai dificil pentru tine sa realizezi schimbarea pentru ca va interveni confortul si obisnuinta.Gandeste-te ca sunt oameni care si-au descoperit pasiunea in ultimii ani din viata si s-au declarat foarte fericiti, asa ca pentru tine care ai multi ani de acum incolo la dispozitie va fi o bucurie inimaginabila. Profita de acest lucru!
Ca o conluzie , vreau sa-ti spun un singur lucru: cei mai mari oameni din istorie , au fost oameni care si-au urmat visul si si-au asumat cel mai mare risc : SA FIE EI INSISI in ciuda parerilor ieftine ale celor din jur care ii judecau  din simplul motiv ca ei nici macar nu se puteau apropia de performantele si reusitele lor.

Astept sa vad ce schimbari ai realizat in viata ta si care este visul tau care merita sa il urmezi.

Cu respect,
Stefan Dragu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu